Zeeland weekeind, juni 2004

Het zeelandweekend is helaas alweer achter de rug. Het was een super weekend, het weer was fantastisch, het zicht helder, op een van de duikstekken wel een meter of 5 tot 7. Zaterdag was er een groep van 12 duikers aanwezig, Anneke, Derko, Arnoud, Wibo, Fabrice, Henk, Gerda, Emiel, William, Eddy, Ad en ondergetekende. We zijn de zaterdag begonnen met een duik bij de parkeerplaats van Den Osse. Het zicht was daar prachtig! We hebben grote kreeften gezien, een noordzeekrab, schol, zeenaalden, zwarte grondels, heremietkreeftjes, zeesterren, anemonen, te veel om op te noemen. Na een rustpauze op camping De Zonnehoek gingen we rond een uur 2 op weg naar duikstek nummer 2, Zijpe/Zoetersbout. Het water klotste hier vrolijk om ons heen, hier was het zicht heel redelijk. Verscheidene duikers hebben hier enorme zeebaarzen gezien (van om en na bij een meter) en oorkwallen en meloenkwalletjes rondom. Wibo, Arnoud, Ad en Fabrice konden helaas niet blijven en gingen hierna weer op weg naar huis. Het weer was fantastisch dus; boodschappen doen voor een barbecue op de camping. Derko, Anneke, Emiel, William en Eddy hebben na de barbecue nog een nachtduik gemaakt bij de Kabbelaar.

Zondag kwam Alice, zij onderbrak haar onderwater biologie cursus om met ons te mee te duiken. Om kwart over 9 waren we bij duikstek nummer 1 van die dag: Het Koepeltje. Na een flinke klim van 100 treden op en af in het water afkoelen! Ook daar was het zicht prima, Alice en Eddy bleven maar liefst 70 minuten lang weg om te genieten van al het moois onder water (Alice kwam met een valse oesterdief naar boven, die waren daar nog aanwezig) voor wie wil weten hoe dat wier er uit ziet: zie foto.
Na een lunchpauze op de camping gingen we om 2 uur op weg naar de laatste duikstek van het weekend: Jachthaven Den Osse. Ook daar weer zeer veel zeesterren, zeenaalden, zeeslakken (roze sterslak en de eieren ervan), een paling en zelfs een vorskwab!
Kortom, het was een fantastisch weekend waarin we genoten hebben van het prachtige weer en de schoonheid en rust onder water. Zeer zeker voor een herhaling vatbaar.

Astrid