Duikreis ecolodge Wadi Lahami Village  (Zuid Egypte)

Begin november waren we in Egypte voor een korte duikreis naar het “diepe zuiden”. Bestemming: Wadi Lahami. Er is een kamp aan een rustige baai, dichtbij de riffen die bekend staan als de Fury Shoals. Het is de meest zuidelijke landlocatie. We doken met snelle speedboten/RIB’s (Ridged Inflatable Boat). Vooral op de buitenriffen waren de harde koralen schitterend.

Een duikdag gaat als volgt. Ontbijt vanaf 06:30 uur. Klaarmaken voor vertrek rond 07:00 uur en na een snelle vrij lange vaartocht twee begeleide duiken in het hart van de Fury Shoals. Na de lunch en een korte siësta zelfstandig duiken op één van de binnenriffen. Terug rond 16:30 uur. Daarna rond 19 uur de avondduik

 

Duiken in Ecolodge Wadi Lahami Village is alleen geschikt voor ervaren duikers. (Eis is 30 gelogde duiken minimaal). De duikbasis heeft zoet water bassins om ademautomaten, camera’s, computers en andere duikspullen te spoelen en rekken om pakken en trimvesten te drogen. Duiklampen laden (220V) is geen probleem. Gedoken wordt met 15 liter aluminium tanks. Ter plaatse kunt je een volledige duikuitrusting huren.

Organisatie (Red Sea Diving Safari), onderkomen (tent) en eten waren goed voor elkaar. In de buurt is een klein mangroven gebied waar we een ijsvogel, visarenden en vooral veel soorten racekrabbetjes zagen.

Tekst en foto’s: Kees Alberts.